Vloeren Egaliseren

Egalisatie van een dekvloer komt vaak voor. Bijvoorbeeld wanneer de tegelvloer wordt vervangen en de dekvloer is beschadigd (kan ook bij verwijderen van hout of tapijt voorkomen). Daarnaast kunnen dekvloeren schuin aflopen door ouderdom of ondeugdelijke aanbreng. Of de ingefreesde vloerverwarming moet netjes worden afgewerkt.

Wanneer egaliseren?

Egaline kan je zoals al eerder genoemd gebruiken om een vloer op te hogen, vlak te maken of op te vullen; neem bijvoorbeeld een ingefreesde vloerverwarming of een oude beschadigde betonvloer . Ook kan je egaline gebruiken als afwerkvloer, waarbij de vloer word afgelakt om de egaline te beschermen en de levensduur te verlengen. Egaliseren kan tot ongeveer 30 mm en is vanaf ongeveer 2 mm. Wij egaliseren over bijna alle ondervloeren en zijn snel inzetbaar. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte en scherpe prijs!

 

 

 

 

Wat is Egaline?

Egaline word vaak gebruikt als opvulmiddel, om de bestaande vloer op te hogen of vlakker te maken. Wanneer een vloer niet helemaal recht is, er gaten in zitten of er een verloop in de vloer zit is egaline vaak de beste oplossing. Egaline is een vorm van vloeibaar cement wat (afhankelijk van de laagdikte) snel is uitgehard. Doordat het erg gemakkelijk, snel aan te brengen is en er relatief weinig tijd nodig is om het te laten drogen is het een aantrekkelijk product om te gebruiken.